Drie tips om het meeste te halen uit je spaargeld

Alles wordt tegenwoordig alsmaar duurder, wat betekent dat het nog belangrijker is geworden om een potje spaargeld achter de hand te hebben. Voor die droomvakantie, een nieuw huis of in het geval van onvoorziene ongelukken. Maar hoe kun je nu het beste sparen, en hoe zorg je ervoor dat je het meeste uit je spaargeld haalt wat erin zit? In deze blogpost staan de drie belangrijkste tips voor je op een rijtje. Lees snel verder en leer hoe jij het beste kunt sparen voor de toekomst.

Spaar elke maand een vast bedrag

Het belangrijkste is natuurlijk dat je spaargeld hebt. Dit gebeurt niet zomaar, en hiervoor zul je soms opofferingen moeten doen. Is het echt nodig om elke dag een koffie buiten de deur te halen, of kun je ook thuis koffiezetten en die drie euro dagelijks naar je spaarrekening doorsluizen? Zo heb je binnen een maand al gauw €90 uitgespaard. Denk goed na over je uitgaven en ga na waar je wat op kunt beknibbelen. Spreek met jezelf een vast bedrag per maand af dat je op je spaarrekening zet. 

Beleg je geld slim

Als je eenmaal een spaarpotje hebt, kun je je geld natuurlijk op een spaarrekening laten staan. Tegenwoordig krijg je echter amper nog rente op een spaarrekening. Beter is daarom om het geld te beleggen. Dit kan in aandelen, maar je kunt je ook verdiepen in cryptovaluta. Dit is een redelijk nieuwe vorm van beleggen met vele opties. Het voordeel aan beleggen is dat je spaargeld zal toenemen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Let er wel op dat je niet in paniek raakt wanneer de koersen dalen. Dit is normaal, en uiteindelijk zullen de koersen ook weer stijgen. De gouden regel is: inkopen wanneer de koers daalt, verkopen wanneer de koers stijgt.

Investeren in goud

Misschien wel de meest betrouwbare én oudste manier van beleggen, is een goudstaaf kopen. Hiermee krijg je een fysiek product in handen dat veel geld waard is. Wanneer de goudprijs stijgt, kun je je goudbaar met winst verkopen. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je goud in de toekomst niets meer waard is door schommelingen van de koers. Je kunt goud al vanaf een toegankelijk bedrag van €40 euro inkopen. Voor degenen met een kleinere beurs is fysiek zilver kopen ook een goede optie. De prijs per gram van zilver ligt namelijk wat lager dan die van goud. Met het investeren in edelmetaal ben je in ieder geval verzekerd van een veilige, betrouwbare investering, die je op elk gewenst moment weer kunt verhandelen.

Geef een reactie