Studentbegeleider Harriët

Ik motiveer je
met begeleiding zelfstandig te worden.

Laatste nieuws

  • 07/01 | Mentor4You en KANS 050 zijn 1

    Vanaf 1 januari 2019 gaan de mentorprogramma's KANS 050 en Mentor4You als 1 programma verder.We voegen het... > Lees verder

  • 09/11/18 | Mentoren van KANS 050 staan er klaar voor

    Nu de eerste maanden van het schooljaar achter de rug zijn begint het meer zichtbaar te worden welke... > Lees verder

> bekijk alle berichten

Social media

Check ook eens onze social media kanalen!

professionals

Komt u in uw werk regelmatig in contact met jongeren tussen de 14 en 28 jaar uit de provincie Groningen? Dan wil KANS 050 graag met u samenwerken.

Toeleiding naar KANS 050

Wij willen graag dat u jongeren die wat aan een mentor kunnen hebben op de mogelijkheden bij KANS 050 wijst. Jongeren moeten zichzelf aanmelden. Soms hebben ze een zetje nodig, we hopen dat u dat wilt geven.

Terugkoppeling van KANS 050

Wij spreken niet met school of hulpverlening over de jongeren die bij KANS 050 zijn aangemeld. We gaan ervan uit dat docenten, begeleiders of hulpverleners die vragen hebben over het mentoraat deze aan de jongere zelf stellen. De uitzondering is dat we naar toeleiders (die jongeren hebben gestimuleerd zich voor KANS 050 aan te melden) kunnen terugkoppelen of het is gelukt de jongere te matchen aan een mentor. Bent u toeleider en wilt u teruggekoppeld krijgen of de match is gelukt? Laat ons dat s.v.p. weten via info@kans050.nl.  

Voorlichting over KANS 050

KANS 050 kan voorlichting verzorgen, voor teams van medewerkers of groepen jongeren. We doen dit op scholen en ook bij andere organisaties. Wilt u hiervan gebruik van maken, laat het ons weten. Wilt u zelf voorlichting geven aan jongeren over de mogelijkheden bij KANS 050? KANS 050 kan u op verschillende manieren ondersteunen. Dit kan door:

  • Het leveren van flyers en posters ‘grijp je kans met een persoonlijke mentor’.
  • Geven van tips (op papier) over hoe u het gesprek over KANS 050 kunt aangaan.
  • De film ‘een persoon die je heel graag vooruit wilt helpen’; geschikt om in een klas of groep aan jongeren te laten zien en te bespreken. Voor de docent of begeleider hebben we een lesbrief met achtergrondinformatie en tips.

 

Verantwoordelijkheid

Het contact tussen mentor en jongere vindt plaats onder verantwoordelijkheid van MJD.

Meer informatie en samenwerking

Als u vragen of opmerkingen heeft, (meer) flyers of posters kunt gebruiken, een voorlichting wilt laten verzorgen of gewoon een gesprek met ons wilt, laat het ons weten via info@kans050.nl. Leest u ook de vaak gestelde vragen.

Nieuwsbrief voor relaties

KANS 050 brengt twee keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit voor relaties en één keer een nieuwsbrief op papier. Belangstelling? We plaatsen u graag op de verzendlijst.

 

WIL JIJEEN PERSOONLIJKE
MENTOR?

Zoek je iemand die achter je staat en je ondersteunt bij wat jij wilt bereiken? Wil je iemand leren kennen uit het werkveld of de studie van je toekomst?

Meld je dan aan voor KANS 050. Meedoen is gratis, de mentoren zetten zich onbetaald in voor jou.

> informatie > aanmelden

WIL JIJ MENTOR WORDEN?

Vind jij het leuk en zinvol een jongere te ondersteunen en je ervaringen te delen? Kun je zo’n twee uur per week vrij maken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor worden bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

> informatie > aanmelden