Studentbegeleider Harriët

Ik motiveer je
met begeleiding zelfstandig te worden.

Laatste nieuws

  • 07/01 | Mentor4You en KANS 050 zijn 1

    Vanaf 1 januari 2019 gaan de mentorprogramma's KANS 050 en Mentor4You als 1 programma verder.We voegen het... > Lees verder

  • 09/11/18 | Mentoren van KANS 050 staan er klaar voor

    Nu de eerste maanden van het schooljaar achter de rug zijn begint het meer zichtbaar te worden welke... > Lees verder

> bekijk alle berichten

Social media

Check ook eens onze social media kanalen!

Een mentor die ook life-zangcoach is

Carolina Smit-Reynaert kwam in contact met KANS050 toen ze zelf zoekende was naar een manier om haar interesses in zowel coaching als muziek vorm te geven. KANS050 wist haar te matchen met een jongere die èn graag een mentor wilde hebben èn bezig was met muziek. Dit bleek voor Carolina een gouden greep en sindsdien noemt ze zichzelf een life-zangcoach.

Een sessie met een jongere begint ermee dat ze eerst contact maakt met de jongere door te luisteren naar zijn of haar verhaal en het eindigt er vaak mee dat ze samen muziek maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om iemand die een videoclip wil maken. Het zijn vaak jongeren die niet lekker in hun vel zitten, zelfvertrouwen missen of onzeker zijn over wat ze willen waar hun kracht zit. “In zang kunnen ze zoveel beter uiten, het doet iets met hen en dat geeft hen - maar mij ook - energie”.

Een zoektocht besparen

Carolina vertelt dat ze zichzelf vaak herkent in de jongeren. Ook zij heeft geworsteld met vragen als wie ben ik? Of: wat wil ik? Ook zij kent deze onzekerheid en vanuit die ervaring en de manier waarop ze zichzelf heeft weten terug te vinden wil ze anderen helpen. “Ik heb lang met de nodige bagage rondgelopen voor ik eruit kwam en mezelf weer terugvond. Ik zie het als mijn missie om deze jongeren die lange zoektocht te besparen”.

Zelf zingt Carolina ook. Als zij op het podium staat, draait ze volgens zichzelf als het ware een knop om. Dan maakt het haar niet uit wat anderen van haar denken. Het zingen en het schrijven van liedjes is haar uitlaatklep. Dit is precies wat ze jongeren ook wil geven: “Het gaat erom te leren hoe je de rust in jezelf kunt bewaren.”

Ook voor haar een leerschool

Ze benadrukt dat de mentor en de jongere gelijkwaardig zijn: “Ik deel heel veel van mezelf, ik benoem mijn bagage, mijn eigen worsteling. Als ik mij niet kwetsbaar opstel zullen de jongeren dat ook niet doen”. Zingen op een podium is je kwetsbaarheid tonen en het is vanuit die plek dat het zelfvertrouwen kan groeien.

Voor Carolina zelf is het mentorschap ook een leerschool: “Ik ben er trots op dat ik kies wat ik leuk vind. En mijn ervaring bij KANS050 helpt mij om toe te passen wat ik zelf geleerd heb“. Het geeft haar energie om te zien hoe een jongere groeit in zelfvertrouwen en gaat staan voor wat hij of zij wil zoals zij zelf op een gegeven moment ook heeft gedaan.

WIL JIJEEN PERSOONLIJKE
MENTOR?

Zoek je iemand die achter je staat en je ondersteunt bij wat jij wilt bereiken? Wil je iemand leren kennen uit het werkveld of de studie van je toekomst?

Meld je dan aan voor KANS 050. Meedoen is gratis, de mentoren zetten zich onbetaald in voor jou.

> informatie > aanmelden

WIL JIJ MENTOR WORDEN?

Vind jij het leuk en zinvol een jongere te ondersteunen en je ervaringen te delen? Kun je zo’n twee uur per week vrij maken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor worden bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

> informatie > aanmelden