Mentor Guus

Ik zal voor jou een steuntje in de rug proberen te zijn!

Laatste nieuws

  • 07/01 | Mentor4You en KANS 050 zijn 1

    Vanaf 1 januari 2019 gaan de mentorprogramma's KANS 050 en Mentor4You als 1 programma verder.We voegen het... > Lees verder

  • 09/11/18 | Mentoren van KANS 050 staan er klaar voor

    Nu de eerste maanden van het schooljaar achter de rug zijn begint het meer zichtbaar te worden welke... > Lees verder

> bekijk alle berichten

Social media

Check ook eens onze social media kanalen!

Wat is mentorprogramma KANS 050?

KANS 050 is er voor jongeren die wat willen bereiken en daarbij extra ondersteuning van een mentor kunnen gebruiken. Met een mentor kunnen jongeren vaak meer dan zij zelf en hun omgeving denken. KANS 050 richt zich speciaal op jongeren die een schooldiploma willen halen op (v)mbo niveau. Maar ook andere jongeren zijn welkom.

Wat levert het op?   

Al meer dan 650 jongeren uit stad en provincie Groningen hebben een mentor van KANS 050 gehad. Zij hebben hun zelfvertrouwen vergroot, geleerd hun huiswerk te plannen, een passende stage gevonden, belangrijke keuzes gemaakt, hun diploma gehaald, nieuwe contacten gelegd, de relatie met hun ouders verbeterd, financiële problemen overwonnen en/of meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Ze staan nu steviger in hun schoenen. 

Wie zijn de mentoren?   

Voor elke jongere die zich aanmeldt zoeken we een mentor die bij hem of haar past. We hebben  meer dan 150 mentoren in ons bestand. Het zijn mensen vanaf 21 jaar, mannen en vrouwen, met heel verschillende opleidingen, banen, hobby’s en belangstellingen. Allemaal vinden ze het leuk om een jongere te ondersteunen en regelmatig contact te hebben (een half jaar tot een jaar). Ze moeten een training volgen voor ze als mentor aan de slag kunnen. 

Achtergrond informatie

KANS 050 is opgericht door het Alfa-college, CMO Groningen, Noorderpoort en Stiel (nu MJD). Deze organisaties zijn verantwoordelijk voor KANS 050. Ze proberen zoveel mogelijk samen te werken met anderen, zoals scholen, jongerenwerk en gemeenten.

KANS 050 krijgt geld van onder meer het Oranje Fonds, de provincie Groningen, de gemeente Groningen, het samenwerkingsverband Voortijdig Schoolverlaten (VSV), de gemeente Groningen, het Skanfonds en de Emmaplein Foundation. KANS 050 is door het Oranje Fonds verkozen tot Master in Mentoring (http://www.oranjefonds.nl/mentorprogramma).

Radar is rechthebbende van de afbeelding in de header van deze site.  

WIL JIJEEN PERSOONLIJKE
MENTOR?

Zoek je iemand die achter je staat en je ondersteunt bij wat jij wilt bereiken? Wil je iemand leren kennen uit het werkveld of de studie van je toekomst?

Meld je dan aan voor KANS 050. Meedoen is gratis, de mentoren zetten zich onbetaald in voor jou.

> informatie > aanmelden

WIL JIJ MENTOR WORDEN?

Vind jij het leuk en zinvol een jongere te ondersteunen en je ervaringen te delen? Kun je zo’n twee uur per week vrij maken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor worden bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

> informatie > aanmelden